Mikä Hirudoid forte® on ja mihin sitä käytetään?

Hirudoid forte® 4,45 mg/g emulsiovoide ja geeli pinnallisten laskimotukkotulehdusten hoitoon, laskimotulehdusten ennaltaehkäisyyn ja hoitoon sekä mustelmien ja ruhjevammojen hoitoon.

Hirudoid forte® tuotemuodot

Hirudoid forte® on saatavana geelinä ja emulsiovoiteena ulkoiseen käyttöön iholla:

  • Hirudoid forte® -emulsiovoide ja -geeli 4,45 mg/ g

Mikä on Hirudoid forte®-valmisteen vaikuttava aine?

Hirudoid forte® -valmisteen vaikuttava aine on mukopolysakkaridipolysulfaatti 445 mg / 100 g.

Miten Hirudoid forte® vaikuttaa?

Hirudoid forte® hoitaa laskimotukkotulehduksia, mustelmia ja ruhjevammoja estämällä veren hyytymistä. Tulehduksen aiheuttama kireyden ja kivun tunne häviää laskimoiden uudistumisen myötä.

Kuinka Hirudoid forte® -valmistetta käytetään?

Käytä Hirudoid forte® -valmistetta juuri sen verran kuin pakkauksen ohjeissa neuvotaan, tai kuin lääkärisi tai apteekkihenkilökunta on neuvonut. Keskustele lääkärisi tai apteekkihenkilökunnan kanssa, jos olet epävarma.

Hirudoid forte® on tarkoitettu ainoastaan iholle. Tarvittava geelin/voiteen määrää riippuu vamman laajuudesta. Levitä voidetta tai geeliä vaurioituneelle alueelle 2-3 kertaa päivässä. Kerta-annos on yleensä noin 3–5 cm pituinen pätkä voidetta.

Erityisen kivuliaissa tapauksissa hoidettavalle alueelle ja sen ympäristöön sivellään varovasti emulsiovoidetta ja alue peitetään esim. harsotaitoksella. Hirudoid forte® -emulsiovoidetta voidaan käyttää myös puristus- ja kestosidosten alla. Emulsiovoide sopii hyvin käytettäväksi myös okkluusiosidoksen alla, jolloin lääkeaine imeytyy huomattavasti paremmin kuin ilman sidosta. Käytettäessä sidosta annosta tulee suurentaa. Geeli ei sovellu käytettäväksi sidosten alla.

Älä käytä rikkoutuneelle iholle. Hirudoid forten® ei tule joutua kosketuksiin silmien, limakalvojen tai avohaavojen kanssa.

Älä käytä Hirudoid fortea® pakkauksessa mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Viimeinen käyttöpäivämäärä vastaa ilmoitetun kuukauden viimeistä päivää.

Onko Hirudoid forte® -hoidon kestolla rajoituksia?

Ei, Hirudoid forte® -valmisteen käytön jatkamiselle ei ole rajoituksia. Käy lääkärissä jos oireet jatkuvat tai pahenevat. Älä ylitä ilmoitettua annostusta.

Voiko Hirudoid fortea® käyttää mustelmien hoitoon?

Kyllä, Hirudoid fortea® voidaan käyttää mustelmien ja ruhjevammojen hoitoon. Valmiste imeytyy syvälle ihoon, edistää kudosten uudistumista ja vähentää turvotusta ja tulehdusta. Hirudoid forten® käyttö ei korvaa lääkärin hoitoa, jos esiintyy voimakasta kipua tai epäillään vaurioita syvissä kudoksissa.

Voiko Hirudoid fortea® käyttää tummien silmänalusten hoitoon?

Asiasta ei ole tutkimustietoa, joten valmiste ei sovi tähän käyttötarkoitukseen. Valmistetta ei tule käyttää silmien tai limakalvojen lähellä.

Voidaanko Hirudoid fortea® käyttää suonikohjujen poistamiseen jaloista?

Hirudoid forte® on tarkoitettu pinnallisten laskimotukkotulehdusten hoitoon. Hirudoid forte® ei poista suonikohjuja eikä muuta niiden ulkonäköä.

Voiko Hirudoid forte® -valmistetta käyttää raskauden aikana?

Kyllä, Hirudoid fortea® voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Voiko Hirudoid fortea® käyttää peräpukamien poistamiseen?

Ei, Hirudoid forte® ei ole tarkoitettu tähän käyttötarkoitukseen, eikä sitä tule käyttää limakalvoille.

Voidaanko Hirudoid fortea® käyttää silmän mustelmien hoitoon (musta silmä)?

Hirudoid forte® -valmisteen käyttöä silmissä ja limakalvoilla ei suositella.

Voiko Hirudoid fortea® käyttää raskausarpien poistamiseen?

Tältä osin ei ole tehty kliinisiä tutkimuksia, joten valmiste ei sovi tähän erityistilanteeseen.

Voiko Hirudoid fortea® käyttää lievittämään jalkakramppeja?

Tältä osin ei ole tehty kliinisiä tutkimuksia, joten valmiste ei sovi tähän erityistilanteeseen.

Voiko Hirudoid fortea® käyttää avoimissa haavoissa?

Ei, Hirudoid fortea® ei tule levittää avoimiin haavoihin tai ihottuma-alueille. Hirudoid fortea® ei saa joutua silmiin tai limakalvoille.

Voiko Hirudoid fortea® käyttää muiden lääkkeiden kanssa?

Kyllä, Hirudoid fortea® voidaan käyttää yhdessä muiden lääkkeiden kanssa.

Onko Hirudoid fortella® vasta-aiheita?

Hirudoid forten® käytölle ei ole tunnettuja vasta-aiheita. Älä kuitenkaan käytä valmistetta, jos olet allerginen (yliherkkä) sen vaikuttavalle aineelle tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle.

Onko Hirudoid fortella® haittavaikutuksia

Kuten kaikki lääkkeet, myös Hirudoid forte® voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa. Harvinaisissa tapauksissa voi esiintyä paikallista ihoärsytystä tai kosketusallergiaa. Lisätietoa haittavaikutuksista saat pakkausselosteesta. Haittavaikutuksista ilmoittaminen: Jos saat haittavaikutuksia, kerro asiasta lääkärille, hoitajalle tai farmaseutille. Toimi näin myös, kun olet mahdollisesti saanut haittavaikutuksen, josta ei ole mainittu täällä. Sinä tai läheisesi voitte myös ilmoittaa haittavaikutuksista suoraan osoitteeseen: stada@stada.fi Ilmoittamalla haittavaikutuksista autat parantamaan valmisteen turvallisuutta.

Mistä voin ostaa Hirudoid fortea®?

Voit ostaa Hirudoid forte® -lääkevalmisteen paikallisesta apteekista tai verkkoapteekista ilman reseptiä. Kysy tarvittaessa lääkäriltäsi tai apteekista ohjeita.

Miten säilytän Hirudoid fortea®?

Tämän tuotteen säilyttämiseen ei ole erityisiä ohjeita.

Lisätietoa saat pakkausselosteesta, jonka löydät sivustolta www.laakeinfo.fi